La Fase 2 de la XX Interclubs Empordà, que ha comptat amb el Club Nàutic l’Escala com a Club amfitrió, s’ha resolt amb dues proves disputades la jornada de diumenge 10 d’octubre amb vents de component NE de fins uns 15 nusos d’intensitat. El dissabte dia 9, la manca absoluta de vent deixava la jornada en blanc a l’aigua però permetia que els navegants gaudissin de la vessant més social de la regata, l’Interclubs Meeting Point. La retrobada va ser, en aquest cas, al voltant d’una fideuà preparada per Arrossades de l’Empordà i va ser l’ocasió perfecte per compartir moments i experiències amb altres aficionats a la vela de creuer.

L’endemà, el mar d’Empúries esperava a les 24 embarcacions participants amb tramuntana. L’onada i el vent, que va anar rolant a la dreta i que es va mantenir entre 10 – 15 nusos d’intensitat, els van acompanyar durant dos recorreguts de tipus sobrevent-sotavent. L’Oreig (Archambault A35) de Martí Gelabert del CN Port d’Aro i el Wave de Craig Clark (Grand Soleil 44) del CN Estartit s’adjudicaven aquestes dues proves en temps real.

L’Oreig, impecable en ORC

Després d’aplicar el temps compensat, els de Gelabert sumaven dues victòries parcials a la divisió ORC i per tant, únicament dos punts. Descartant el tercer de la darrera prova de la Fase 1 són els líders incontestables de la categoria amb tan sols quatre punts. El segueix el Windshear (J105) de Hans Mulder del CV Golfus, amb set punts.

Canvi de líder en RI

Manu Tercer (Bénéteau First 35) de Lluís Casademont del CN Costa Brava – CV Palamós han passat a ocupar avui el primer esglaó del podi provisional RI amb 12 punts. Amb 17 i 18 punts, el Fanytas (Dufour 34) d’Ingrid Banús i el Lone (IMX 38) de Ramon Garriga, ambdós del CN Port d’Aro ocupen el segon i el tercer lloc.

Gran rendiment de Nauticescala 3 entre els Rally

A la flota Rally, el Nauticescala 3 (J70) patronejat per Marc Verdaguer del CN l’Escala ha sumat dues noves victòries parcials que el situen primer de la divisió Regata amb només quatre punts. La divisió Creuer queda encapçalada per una altra tripulació de l’Escala, el Matifou (Attalia) d’Olivier Caucat.

El primer Vintage és, a dia d’avui, Manu Tercer, mentre que entre les tripulacions A Dos, és Pichu (Dufour 40 Performance) de Nacho Rupérez del CN El Balís.

Més sorpreses a l’Escala

A més de la competició, la jornada d’avui al Club Nàutic l’Escala, ha desvetllat els guanyadors del sorteig d’un 1 servei d’antifouling gratuït amb pintura Jotun Mare Nostrum a Varador l’Escala. El premi, ofert pels dos patrocinadors de la regata, ha anat a parar a mans del Triplex II (Dufour 334 Trophy) de Jordi Capel del CV Golfus.

A punt pel desenllaç?

Amb un total de cinc proves navegades, les 24 tripulacions de la XX Interclubs Empordà es preparen pel desenllaç. Serà a la tercera i última fase, que tindrà lloc al Club Nàutic Estartit entre els dies 23 i 24 d’octubre. Ara, doncs, toca descansar i preparar-se…

Ens tornem a veure a l’aigua!

Consulta les classificacions
Reviu la regata
Visita la galeria d’imatges

 

Patrocinadors oficials
Cercar
Segueix-nos
Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email