El passat 16 d’octubre entraven en vigor noves mesures i restriccions establertes pel Govern de la Generalitat de Catalunya per tal de fer front a la pandèmia de la COVID-19. Quedaven suspeses, així, totes les competicions esportives d’àmbit català federat no professional durant 15 dies i per tant, també, la darrera fase de la Interclubs Empordà 2020. Aquesta havia de celebrar-se els dies 24 i 25 d’octubre amb el Club Nàutic Estartit com a amfitrió.

Quatre proves disputades

La tramuntana, per la seva banda, també ha marcat l’edició 2020 de la regata de creuer itinerant de la Costa Brava. Després d’una primera etapa amb condicions ideals de navegació, disputada entre Empuriabrava i Roses, els dies 12 i 13 de setembre; el 26 i el 27 de setembre, la fase prevista per ser celebrada entre el Club Nàutic Port de la Selva i Port Vendres quedava en blanc. A l’Escala les tripulacions podien navegar una nova prova amb un vent molt suau el dia 10 d’0ctubre, mentre que el diumenge havien de quedar-se a terra a causa d’una tramuntana de forta intensitat.

Tot i així, les prop de 35 embarcacions participants han aconseguit completar fins a quatre mànigues vàlides i un descarte aplicat. Per tant, la XIX Interclubs Empordà finalitza el 50% de les proves previstes realitzades.

L’Oreig, líder en ORC i RI

Amb quatre victòries de quatre, L’Oreig (Archambault A35) de Martí Gelabert del CN Port d’Aro és el guanyador indiscutible de la divisió ORC, on el segueix el Manu Tercer (Bénéteau First 35) de Lluís Casademont del CN Costa Brava.

Malgrat no tenir-ho tant senzill en la categoria RI, L’Oreig aconseguia adjudicar-se dos de les proves i també és líder . En aquest cas, amb Triplex II (Dufour 334 Trophy) de Jordi Capel del CV Golfus en segon lloc i amb el Lone (IMX 38) de Ramon Garriga, també del CN Port d’Aro, en el tercer.

Empat entre els HN

Tant l’Impulsion (Bénéteau First 40 Racing) de Jean-Marie Sannac del CN Banyuls com el Pitalugue (Suspens) de Christophe Cottin del SNBV acabaven amb dos primers parcials i quatre punts. El desempat es resolia a favor de l’Impulsion, que es proclama vencedor de la flota HN.

Jocker in the Pack, imbatut en Rally

Jocker in the Pack (Cork 1720) de Cristian Baille finalitzava imbatut entre la flota més nombrosa, la Rally, i per tant com a vencedor absolut. L’acompanyen, a la capçalera, dos companys més del CV Golfus. En segon lloc, Surprise (Dehler 37R) de Lluís Ramírez, i en el tercer, Estupendo (Bénéteau 36.7) de Dani Blanch.

Més guanyadors!

Ja s’han decidit, també, els guanyadors d’alguns dels premis especials de la XIX Interclubs Empordà. Així doncs, Palohé (Dufour 43) de Patrick Guiguin del CV Golfus, és l’embarcació guanyadora en la categoria A Dos de la regata, mentre que en la divisió Vintage la capçalera és per al Manu Tercer (Bénéteau First 35) de Lluís Casademont del CN Costa Brava. El Millor Club classificat és el CN Port d’Aro, que suma els resultats aconseguits per L’OreigLone i Garnatxa Tres (Elan 380) de Miquel Pons i el premi al Mèrit Esportiu per a la tripulació amb major composició femenina, el Nauticescala 3, que va navegar liderat per Marc Verdaguer com a únic representant masculí a bord.

Properament us informarem del llistat total de guardonats i de la data i del lloc de la cerimònia….i encara tenim alguna sorpresa més. Recorda que tenim un sorteig d’una nit a l’Hotel 1935 amb esmorzar inclòs per a dues persones!

 

Patrocinadors oficials
Cercar
Segueix-nos
Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email